Zece semne care arata ca in corpul tau nu este suficient zinc

Deficitul de zinc poate fi o problema majora pe care oamenii o ignora. De fapt, puteti manca bine, dar corpul nu poate absorbi in mod adecvat suficient zinc.

Deficienta apare in organismul dvs. intr-un stadiu incipient, deoarece zincul interactioneaza cu corpul dvs. pe mai multe niveluri si afecteaza sistemele de baza ale corpului.

Ce este zincul?

Este un nutrient important pe care organismul dumneavoastra nu il poate stoca sau produce singur. Functiile zincului din corpul uman variaza de la cresterea / dezvoltarea sugarilor si a copiilor la buna functionare a sistemului imunitar.

10 simptome de deficit de zinc.

Pierdere inexplicabila in greutate

Pierderea rapida in greutate fara dieta, exercitiu sau boala, poate fi un avertisment timpuriu ca in corp este un deficit de zinc.

Slabirea sistemului imunitar

Organismul este mai putin rezistent la maladii comune precum racelile de sezon sau gripa si mai vulnerabil la diverse tipuri de infectii.

Vindecarea greoaie a ranilor

Cand exista o carenta evidenta de zinc, corpul intampina dificultati sa se refaca pana si dupa o banala leziune (taietura, zgarietura), vindecarea fiind mai lenta.

Intarzieri de crestere

Carenta impiedica functionarea corecta a hormonului de crestere, fenomen ce corespunde cu probleme de crestere la copiii si adolescentii aflati in perioada de dezvoltare.

Tulburari de somn

Zincul este important in sinteza si reglarea melatoninei, un hormon care controleaza ritmul circadian (un fel de ceas interior care dicteaza ciclul somn-veghe).

Lasă-ne un comentariu!