VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Atenţie mare, se fac CONTROALE, ce amenzi riscă românii

Tichetele, fie că este vorba de cele de vacanță, masă, creșă, etc. au ajuns și subiect de bișniță pe site-urile de vânzări din România.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Pe site-urile de vânzări sunt nenumărate anunțurile în care românii își vând astfel de tichete.

Prețurile la care se vând voucherele de vacanță sunt și cu 400 de lei mai mici decât valoare lor. Conform legislației în vigoare toți angajații de la stat primesc vouchere de vacanță în valoare de 1450 lei care se pot utiliza numai în baza buletinului de identitate, scrie DC Business.,

Legea care reglementează tichetele de vacanță interzice și pedepsește comercializarea voucherelor de vacanță. Tichetele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Nu mai sunt bani nici pentru tichetele de vacanță. Bucuria concediilor plătite cu aceste vauchere a durat doar o vară pentru bugetari. Pe litoral se simte deja absența acestor clienți, care în 2018 au adus câștiguri frumoase hotelierilor. Însă legea este clară: instituțiile și companiile de stat pot acorda tichete de vacanță doar dacă permite bugetul.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. La Spitalul Judeţean din Braşov, nici unul dintre cei peste 1700 de angajaţi nu a primit anul acesta tichetul de vacanţă, în valoare de 1450 de lei.

Angajat: “Eu mi-am folosit tichetele de anul trecut în primăvara acestui an când am fost la Felix în staţiune. Toată lumea este într-o aşteptare şi speranţă continuă.”

Conducerea susţine că a prevăzut în buget peste 2 milioane şi jumătate de lei pentru vouchere, însă încasările spitalului au fost sub estimări.

Floarea Bara, directorul financiar al Spitalului Judeţean Braşov: “S-au pierdut 74 de paturi, ceea ce a dus la o diminuare a veniturilor. În primul rând salariile au fost prioritatea numărul unu, reactivii de laborator, materialele de curăţenie.”

Cei 870 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din judeţul Braşov sunt şi mai trişti. Este al doilea an în care nu primesc tichete de vacanţă.

Conform legii, acestea se acordă în limitele sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unităţile din sistemul bugetar. Pentru celelalte categorii de angajatori, voucherele se acordă în limitele sumelor prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.

Lidia Mailat, reprezentantul DGASPC Braşov: “Prioritar a fost acoperirea cheltuielilor de personal şi urmează şi voucherele de vacanţă, să sperăm.”, scrie stirileprotv.ro.

Lasă-ne un comentariu!