Trateaza constipatia cu acest laxativ natural, cu MIERE, PROPOLIS si PLANTE

Constipatia este o problema tot mai des intalnita la persoanele care vietuiesc in orase, ca urmare a sedentarismului si a alimentatiei incorecte.

Potrivit statisticilor, circa o treime din populatia adulta sufera de constipatie, mai ales femeile – cu multe nasteri, persoanele varstnice si persoanele supraponderale sau obeze.

Constipatie inseamna scaune rare sau scaune tari, dificil sau chiar imposibil de evacuat. Aportul redus de fibre in dieta este principala cauza a constipatiei cronice.

Constipatia – cauze

Persoanele care consuma putine alimente bogate in celuloza, dar multe produse care contin fibre fine sau produse rafinate (fripturi, paine alba, branzeturi) sunt mai predispuse la constipatie.

Deshidratarea, consumul anumitor medicamente (ex. antidepresive, analgezice puternice, laxative, purgative, narcotice, antiacide care contin calciu sau aluminiu, antihistaminice, medicamente pentru tensiune, medicamente psihiatrice) sistresul sunt alte cauze posibile ale constipatiilor.

Exista si anumite boli care pot determina aparitia sau agravarea constipatiei, precum cele de natura endocrina(hipotiroidie, diabet), cancer colorectal, sindromul colonului iritabil, tulburari neurologice (ex. scleroza multipla).

Laxative naturale care nu irita colonul
Laxativele si purgativele trebuie alese cu multa grija si folosite doar in cazuri grave sau urgente, deoarece unele pot provoca o purgatie fortata care afecteaza mucoasa sensibila a colonului. Utilizate in mod frecvent, ele pot cauza iritatii ale colonului.

Dintre plante, cele mai indicate sunt:

– frunzele de salvie (ceai)
– florile de soc (ceai)
– florile de cicoare (ceai)

– frunzele de cimbrisor (ceai)
– frunzele de anghinare (ceai)
– radacina de cicoare (ceai)
– radacina de lemn-dulce (ceai)

– pulbere de radacina uscata si macinata de obligeana (1 varf de cutit de pulbere cu 1 pahar de apa rece)
– sirop de prune
– ulei de ricin (1 lingurita dimineata si 1 seara, la culcare)

Si produsele apicole pot fi utile in combaterea constipatiei. Mierea poliflora este utila in combinatie cu prune uscate macerate peste noapte in apa rece, cu ceai de busuioc, cimbru si sunatoare, au cu suc de mere.

Si polenul crud este benefic, indeosebi cel de prun. Se pot lua cate 2 lingurite dimineata si 2 seara, 3 zile la rand. Cura se poate repeta dupa 3 luni de pauza.

Citeste continuarea

Lasă-ne un comentariu!