Tort inteligent, prajitura cu cea mai cremoasa umplutura. Simti ca nu te poti opri din mancat

Acest tort delicios poarta denumirea de ,,prajitura inteligenta” intrucat straturile de aluat si crema se vor diviza singure in procesul de coacere, voi trebuie doar amestecati ingredientele conform retetei.

Aceasta separare a straturilor se datoreaza din cauza diferentelor de continut de grasime. Cu aceasta prajitura, vei reusi sa-ti impresionezi prietenii si familia pentru ca niciun tort din comert nu se comporta asa!

Un aspect important il reprezinta tava, care trebuie sa fie adanca, indiferent de dimensiuni.

Ingrediente: 4 oua; 2 pahare de lapte (cald); 1 pahar de apa; 1 pahar de zahar; 115 gr de faina; 125 gr de unt; 1 lingurita de vanilie.

Mod de preparare: Albusurile, separate atent de galbenusuri, le puneti intr-un vas uscat. Adaugati un praf de sare si le bateti spuma tare. Topiti si racoriti untul.
La galbenusuri adaugati apa si zaharul, bateti ingredientele, apoi incorporati untul topit si amestecati.

Turnati laptele in compozitia de galbenusuri, apoi adaugati faina si amestecati bine aluatul.

Adaugati albusurile spuma si amestecati.
Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu unt si infainata.

Dati tava la cuptorul preincins pana la 180°C pentru 1 ora. Lasati prajitura inteligenta sa se raceasca complet, presarati-o cu zahar pudra si decorati-o dupa plac. O puteti portiona inainte de servire.

Veti obtine un tort delicios cu o umplutura moale si cremoasa.

Pofta buna si spor la gatit!

Lasă-ne un comentariu!