Sos de roșii cu ardei și usturoi

O conservă foarte gustoasă pentru iarnă, ce se face simplu și rapid!

INGREDIENTE:

-4 – 4,5 kg de roșii cărnoase;

-1 kg de ardei gras;

-400 gr de usturoi;

-2 ardei iuți;

-3 ardei chili;

-sare – după gust;

-aspirină.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine legumele, apoi le tăiați bucăți și le treceți prin mașina de tocat carne: usturoiul, ardeiul iute, ardeiul chili, ardeiul gras și, la final, roșiile.

Sfat. Dacă doriți ca sosul dumneavoastră să fie dens, atunci nu adăugați zeama pe care o lasă roșiile. Vă recomandăm să folosiți roșii de casă, deoarece sunt mai cărnoase și mai puțin zemoase.

2.Sterilizați borcanele la cuptor. Setați cuptorul la 100°С, puneți borcanele spălate cu gura în jos și le sterilizați timp de 15-20 de minute. Capacele le fierbeți timp de 10 minute la foc mic.

3.Asezonați sosul cu sare după gust și amestecați totul foarte bine. Gustați și mai adăugați ingrediente, dacă mai e nevoie. Opțional, puteți adăuga hrean, dacă vă place sosul mai picant.

4.Umpleți borcanele cu sos și puneți câte ½ pastilă de aspirină (pentru 1 borcan de 800 ml), pentru ca sosul să nu devină acru.

5.Închideți borcanele etanș și dați-le în pivniță.

Se prepară rapid și merge perfect alături de preparate de carne sau pur și simplu cu o felie de pâine proaspătă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Lasă-ne un comentariu!