Simona Halep a câștigat finala turnului de la Dubai

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câștigat în fața Elenei Rybakina din Kazahstan, locul 19 WTA, finala turneului de la Dubai. Pentru Simona Halep aceasta este finala cu numărul 37 din carieră, a doua la Dubai.

BREAKING! Simona Halep a câștigat finala turnului de la Dubai
Calificarea în finală a fost recompensată la Dubai cu un premiu de 372.200 de dolari şi cu 305 puncte WTA. Simona Halep, câștigătoare fiind, va primi 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Simona a avut parte de două partide foarte dificile la Dubai. A salvat o minge de meci contra lui Ons Jabeur, iar în faza următoare a avut nevoie de trei seturi pentru a o învinge pe Aryna Sabalenka. La jocul cu Jennifer Brady, din semifinale, românca s-a impus fără emoţii, după ce a cedat doar două game-uri.

Rybakina a învins trei adversare mai bine cotate până acum la Dubai. A eliminat-o pe câştigătoarea de la Australian Open, Sofia Kenin, dar şi pe favorita a doua a întrecerii, Karolina Pliskova. În semifinale, sportiva din Kazahstan a trecut în două seturi de croata Petra Martic.

Simona și Rybakina s-au mai întâlnit o singură dată, însă partida s-a încheiat devreme. Se întâmpla la Wuhan, anul trecut, când Simona abandona la scorul de 4-5, în primul set, din cauza unei accidentări.