Salata aromata din piept de pui si ciuperci champignon

salata aromata

Salata aromata din piept de pui si ciuperci champignon

Ingrediente necesare:

300 g de ciuperci champignon;

1 piept de pui;

1 ou fiert;

1 ou crud;

200 ml ulei;

zeama de la o lamaie;

sare; piper.

Pentru inceput, pregatim maioneza: cu o lingura de lemn amestecam galbenusul de la oul crud cu galbenusul de la oul fiert, adaugam un pic de sare si apoi adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si cu mixerul).

Salata aromata din piept de pui si ciuperci champignon – Foarte foarte foarte buna

Din cand in cand, se adauga si zeama de lamaie.

Cat pregatim maioneza, se pun ciupercile la fiert (fireste se vor curata si spala) cu un pic de sare, dupa care se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, dupa care se vor taia marunt (cine doreste, le poate da pe masina de tocat carne).

Intr-o alta oala, se va pune la fiert si pieptul de pui cu pic de sare. Dupa ce s-a fiert pieptul de pui, se va taia si acesta marunt.

Toate pregatite: maioneza, pieptul de pui si ciupercile, se vor pun intr-un bol, se vor amesteca si se va adauga sare si piper dupa gust. Compozitia rezultata se va pune in castronele mici sau mari si se vor orna dupa cum doreste fiecare.

Sursa

Lasă-ne un comentariu!