Rugaciunea de Duminica

De vreme ce ziua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stapane, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin Tie si-Ti multumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai facut la toate zidirile Tale.

Cu adevarat se bucura si se veseleste inima mea, cand stau si cuget, ca numai Tu singur esti Dumnezeu, sfant, intelept, milostiv, purtator de grija, bun, puternic, necuprins, si in scurte cuvinte, vreo bunatate si vreo marire nu-Ti lipseste. Ma bucur inca, ca Tu esti un Dumnezeu in trei Fete: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Sa se tulbure, Domnul meu, toti cei ce se inchina la alti dumnezei: ca nu este alt Dumnezeu afara de Tine.

Pentru aceasta fa sa sporeasca crestinii la fiestece marire si bunatate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Te marturisesc si Ti se inchina si-Ti slujesc pururea cu toata inima si cu toata puterea.

O, Parinte Sfinte, miluieste-ma! O, binecuvantate Fiule al lui Dumnezeu, mantuieste-ne de iad! O, Duhule Sfinte, da-ne noua darul Tau si acoperamantul Tau! Asa, Doamne si Ziditorul meu, asculta rugaciunile si cererile sufletului meu cel pacatos si da-mi mie, smeritului si nevrednicului, darul Tau, ca sa cinstesc astazi aceasta Duminica dupa porunca Ta si dupa porunca Bisericii Tale si Maicii noastre.

Daruieste-mi pocainta adevarata, pentru ca sa-mi plang pacatele ce am facut impotriva imparatiei Tale si impotriva sufletului meu si a vecinului meu. Te rog, mult milostive Doamne, sa uiti de astazi inainte greselile mele cele multe. Dupa multimea milelor Tale, multumesc din toata inima mea pentru atatea bunatati, ce-mi trimiti in toate zilele, si mai vartos pentru innoirea sufletului meu, pentru rabdarea Ta cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimea pacatelor mele, ci ma ingaduiesti si-mi astepti pocainta, ca un iertator bun si milostiv. Si inca ma rog, Doamne Iisuse Hristoase, sa-mi dai dar sa petrec bine si crestineste intru aceasta saptamana fara de a-Ti gresi, cu gandul, cu vointa, cu cuvantul, cu fapta, intru marirea si cinstea buneivestiri a Sfintei Maicii Tale si a invierii Tale celei de a treia zi si a venirii Duhului Tau celui Sfant asupra Apostolilor.

Deosebi inca ma rog intru aceasta rugaciune a mea, pentru tot sufletul crestinesc cel scarbit si dosadit, ca sa se invredniceasca milei si ajutorului Tau; inca si pentru sfintele Tale patimi si moartea Ta cea marita, da dumereala pacatosilor, ca sa se cunoasca pe sine si sa se caiasca de pacatele lor, sa se indrepteze cu marturisire, sa urasca pacatele lor si sa se lase de ele; si sa se afle gata si cuminecati, cu inima curata, in ceasul mortii lor; si-i invredniceste pe toti, si pe cei vii si pe cei morti vesnicei Tale imparatii; rascumpara-i pe ei si pe noi cu preasfant Sangele Tau; inviaza-ne cu invierea Ta; suie-ne la cer cu inaltarea Ta, pentru ca sa te marim in vecii vecilor. Amin.

Lasă-ne un comentariu!