Raed Arafat, anunţ pentru români: “Nu vă faceţi planuri de 1 Mai”

CORONAVIRUS ROMANIA. “Au apărut foarte multe fake-uri, știri false în rețelele de socializare, s-a atribuit ministrului Sănătății faptul că urmează să punem pe toți care sunt peste 65 de ani în carantină instituționalizată, ceea ce este fals! Alții au ieșit să zică că imediat începem relaxarea și de mâine totul este perfect. Nu este așa! Mai avem o perioadă de trecut prin ea, vine 1 Mai și mesajul de acum către toți este să nu-și planifice activități pentru 1 Mai, activități precum cele pe care le-au planificat în alți ani, adică mers la plajă, mers la grătare etc., pentru că măsurile de restricție vor rămâne valabile și în perioada 1 Mai”, a avertizat luni seară, la TVR, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Dr. Streinu-Cercel propune un GUVERN anti-pandemic şi izolare şi pentru persoanele din grupa 40-65 de ani. Proiectul “Vacanţa mare”

„Chiar dacă va fi relaxarea aceasta, va fi treptată, nu va fi imediată, va fi în baza unor analize și va fi și cu măsuri compensatorii, precum distanțarea la locul de muncă, folosirea echipamentelor de protecție, gen mască sau altceva care să acopere gura și nasul, și respectarea unor măsuri stricte de igienă, până ce trecem prin situația cu care va trebui să conviețuim, adică virusul”, a completat șeful DSU.

Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere în perioada următoare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că nu vor impune restricţii speciale vârstnicilor şi nici izolarea acestora, susţinând că atunci când autorităţile vor lua decizia de a relaxa restricţiile, acestea vor viza toate grupele de vârstă.