Puloverul din casmir sau de lana a intrat la apa dupa spalare? Nu este o problema: un truc simplu ii va readuce dimensiunile normale

In ciuda faptului ca toti spalam hainele cu regularitate, chiar si o gospodina cu experienta, din neatentie sau din intamplare se poate pomeni intr-o situatie confuza.

Daca hainelor care s-au decolorat dupa spalare si au capatat un aspect ciudat le puteti intoarce culoarea initiala, atunci in cazul hainelor din lana sau casmir care au intrat la apa, totul este mai complicat.

Daca totusi acest lucru s-a intamplat, nu va intristati si nu va grabiti sa aruncati lucrurile deteriorate – puteti incerca sa corectati totul.

Cel mai corect lucru este sa verificati, inainte de a incarca masina de spalat, recomandarile producatorului hainelor, care sunt aplicate in mod obligatoriu pe eticheta.

Credem ca nu este inutil sa va reamintim cum sa aveti grija de hainele din lana si casmir.

1.Articolele subtiri trebuie sa fie spalate de fiecare data cand le purtati, cele mai groase este recomandat sa le purtati de 2-3 ori inainte de spalare.

2.Urmati recomandarile producatorului privind selectarea programului de spalare si temperatura apei (de regula se utilizeaza apa rece).

3.Folositi plasa sau pungi de protectie – acestea vor ajuta sa preveniti subtierea prematura a fibrelor.

4.Optati pentru detergentul praf sau gel pentru hainele delicate.

5.Uscati hainele din lana si casmir in mod natural, se recomanda sa nu le puneti pe umerase, ci sa le asezati pe o suprafata orizontala.

Dar ce sa faceti daca puloverul preferat deja a intrat la apa dupa spalare?

1.Umpleti chiuveta cu apa calda si dizolvati in ea 50-70 g de balsam de par. Inmuiati in acest amestec haina ”distrusa” si lasati-o pentru 10  minute. Cu cat tesatura este mai densa, cu atat mai mult balsam trebuie sa folositi.

2.Scurgeti apa si stoarceti usor haina.

3.Asterneti pe o suprafata orizontala un prosop curat. Puneti pe el haina care a intrat la apa in timpul spalarii.

4.Acoperiti puloverul cu alt prosop, pentru ca acesta sa absoarba cat mai multa apa. Haina trebuie sa ramana umeda, dar nu foarte uda.

5.Intindeti cu grija haina pana la marimea necesara si lasati-o sa se usuce pe o suprafata orizontala. Atat!

Daca o haina din casmir, este moale si placuta la atingere, atunci unele lucruri din lana uneori sunt aspre, dar si acest lucru poate fi corectat!

1.Inmuiati haina din lana in apa rece cu cateva linguri de otet de masa alb pentru 15 minute.

2.Scurgeti apa, stoarceti usor haina fara a o intinde prea tare.

3.Luati o cantitate mica de balsam de par si lasati sa patrunda in tesatura, distribuindu-l uniform cu mana.

4.Lasati balsamul pentru 30 de minute, dupa aceasta clatiti bine haina in apa rece.

5.Scurgeti haina si asteptati sa se usuce complet.

Nu este nimic mai confortabil, decat un pulover sau o plapuma calduroasa si placuta la atingere, carora le puteti intoarce aspectul original cu ajutorul acestor sfaturi simple si utile.

Va rugam sa distribuiti acest articol si altor admiratori ai hainelor din casmir sau lana!

Sursa

Lasă-ne un comentariu!