Povestea tristă a lui Vasile. Abandonat de părinţi şi de stat, băiatul a sfârșit la 18 ani pe fundul unui lac din Buzău

Destinul unui copil care ar fi avut toate premisele unei vieţi fericite, dacă nu arfi fost abandonat, s-a frânt la doar 18 ani. Părăsit de părinţi când era mic şi dat afară din locuința DGASPC pentru că ajunsese la vârsta majoratului, Vasile Burtea a sfârșit pe fundul unui lac din Buzău.

Vasile Burtea şi fratele lui mai mic au fost părăsiţi de mici de părinţi, ajungând într-un centru deplasament. Mai târziu, cei doi aveau să fie despărţiţi, când Vasile a fost dat în grija unei familii din Nehoiu, în timp ce fratele lui, cu trei ani mai mic, a ajuns la un centru din Berca.

Practic, puştiul a fost crescut de Protecția Copilului, iar după absolvirea clasei a opta și admiterea laliceu, fusese mutat într-o locuință de tip rezidențial din cartierul Dorobanți.

Însă Vasile a împlinit 18 ani în luna iunie, moment în care, potrivit legii, a trebuit săpărăsească apartamentul DGASPC. A fost găzduit de un prieten, însă nu pentru mult timp.

Prietenii nu au mai dat de Vasile din data de 20 noiembrie, atunci când urma să aibă loc oreuniune cu foștii colegi. Tânărul ar fi fost foarte abătut, lucru care i-a îngrijorat pe toți amicii lui.

„Le-a spus că îi iubește mult și că ar vrea să se roage pentru el. De pe 20 nu mai știe nimeni nimicdespre el. Mai avea un frate instituționalizat, care e într-un centru de la Berca”, a povestit un prieten apropiat pentru reporterbuzoian.ro.

Vasile a fost găsit mort în lacul Marghiloman, din Buzău
Ieri, la prânz, Vasile Burtea a fost găsit mort pe fundul lacului din Parcul Marghiloman dinBuzău, într-o zonă în care apa are un metru și jumătate.

Chiar dacă, iniţial, s-a vehiculat varianta unei crime, examinarea cadavrului ainfirmat această supoziție. Trupul nu prezenta urme de violență, însă era într-o stare avansată de descompunere, afându-se în apă de cel puţin două zile.

Cadavrul a fost transportat la morga SML învederea efectuării necropsiei.

I se mai spunea Messi
Talentat la fotbal, Vasile Burtea juca la Recolta Blăjani şi eraalintat Messi.

Pe pagina oficială de Facebook, echipa a postat un mesaj decondoleaţe.

Iar Ilie Petre, împreună cu alţi prieteni ai lui Vasile, au postat unmesaj emoţionant pe pagina de socializare, adresat tuturor celor care l-au cunoscut pe băiat.

„Va asteptam la podul Parcului Marghiloman, acolo unde trupul neinsufletit al lui Vasile Burtea a fost gasit. Sa-i aprindem o lumanare pentru a-i lumina drumul unei victime a sistemului de protectie ce l-a izgonit siaruncat ca pe o carpa in strada. Deocamdata sunt singurul ce o sa ma interesez inspre a-i permite o inmormatare cat de cat decenta. Toti cei care doriti sa ajutati cu ce puteti, va rog sa-mi scrieti in privat. Vasile Burtea nu are parinti sau posibilitati pentru a-si incheia ultima parte a vietii sale cu decenta. O rugaciune din partea celor ce l-au recunoscut o persoana draga, il poate ajuta enorm”.