Omenirea a stiut dintotdeauna ca laptele intareste oasele. Un om de stiinta spune ca de fapt se intampla opusul, laptele afectand oasele

Laptele de la vaci a fost considerat ca face oasele noastre mai puternice, si prevene unele boli precum ar fi osteoporoza. Se pare ca este complet opus, iar laptele cauzeaza degenerarea osoasa prin eliminarea calciului din os.

Este remarcabil sa analizam de ce multi dintre noi cred ca laptele, care este destinat sa ajute la dezvoltarea viteilor, este, de asemenea, potrivit pentru fiintele umane.

Suntem singura specie de pe planeta care consuma laptele unui alt animal.

In plus, suntem singura specie de pe planeta care continua sa bea lapte dupa intarcare. Exista mai multe studii care arata ca laptele de consum duce la o rata crescuta a mortalitatii si, de fapt, face oasele mai predispuse la fracturare, nu mai putin. Un exemplu ar fi acest studiu facut decercetatorii de la Universitatea Uppsala din Suedia.

Dar nu numai ca incepem sa devenim constienti de faptul ca obiceiul nostru de a consuma lapte este unul dintre principalele surse de boli multiple de sanatate si boli cronice; sa nu uitam de faptul ca 80% din distrugerea padurilor tropicale din Amazon este rezultatul pasunatului pentru carne si lapte. Este una dintre principalele surse de degradare a mediului si de poluare.

Si cand sustinem industria produselor lactate, sustinem si tortura, suferinta si durerea animalelor. Vacile sunt impregnate fortat, astfel incat sa poata darui, iar cand se nasc viteii, ei sunt smulsi de mamele lor si se indreapta direct spre abator.

Agricultura animala reprezinta unul dintre cele mai mari genocide de pe planeta astazi si arata cat de mult ne-am pierdut conexiunea noastra cu tot ceea ce este.

Intoleranta la lactoza

Dar inapoi la problemele de sanatate ale consumatorilor. Daca ne uitam la toate celelalte animale care nu consuma laptele unui alt animal sau dupa intarcare, este pentru ca nu au enzimele pentru a descompune zaharul gasit in lapte.

Nu suntem diferiti si acest lucru explica de ce, in unele populatii etnice din intreaga lume, intoleranta la lactoza este prezenta in 90% din populatie. Un uimitor 70% din populatia lumii are un anumit grad de intoleranta la lactoza.

Acestea fiind spuse, unii oameni ar fi putut evolua si au dezvoltat foarte bine toleranta la lapte, motiv pentru care aceasta informatie ar putea sa nu se aplice tuturor.

Acest lucru este explicabil prin stiinta. Oamenii de fapt nu aveau niciodata aceasta enzima si, pentru a digera zaharul in laptele de vaca, trebuia sa dezvoltam gena LTC, care a fost dobandita prin mutatie. Aceasta este gena lactazei, care ne permite sa procesam lactoza ca adulti. In mod evident, nu facem ceea ce este natural si in conformitate cu trupurile noastre.

Am descoperit pentru prima oara aceste informatii de la Katherine S. Pollard, un doctorat la Universitatea din California, San Francisco.

Acidoza metabolica

Unul dintre cele mai importante puncte pe care oamenii le cunosc este faptul ca proteina animala poate fi, de fapt, daunatoare pentru consumul uman si ca proteina vegetala este o optiune mult mai buna.

Un lucru pe care proteinele animale le face este declansarea acidozei metabolice. Acest lucru se intampla atunci cand organismul produce prea mult acid si devine foarte acid, care poate fi cauzat de multiple lucruri, inclusiv absorbtia cazeinei gasita in proteinele animale.

Cazeina reprezinta aproape 90% din proteina in laptele de vaca. Atunci cand organismul se confrunta cu acest tip de acidoza, de fapt forteaza organismul sa compenseze prin scurgerea calciului din oase pentru a neutraliza aciditatea crescuta. De-a lungul timpului, toate acestea pot avea efecte grave si daunatoare asupra sanatatii osoase, iar studiile au aratat acest lucru.

Stiinta ne spune ca natiunile cu cazuri multe de fractura de sold si osteoporoza au, de asemenea, un aport foarte ridicat de calciu. Avand in vedere aceasta corelatie si faptul ca proteina animala provoaca acidoza metabolica, suge calciul din oase.

Studiile au aratat, de asemenea, ca proteinele animale pot provoca cancer. Acest lucru provine in principal din activitatea doctorului Colin Campbell, biochimist american care se specializeaza in efectul nutritiei asupra sanatatii pe termen lung.

Cercetatorii ca Campbell sunt vitali pentru lume, deoarece se numara printre putinii care examineaza si studiaza de fapt nutritia si sanatatea, ceea ce industria noastra medicala moderna ignora complet. Cat de ironic este faptul ca medicii nu invata populatia nimic despre nutritie? Cum are sens acest lucru? Este pentru ca medicina moderna pune profiturile inaintea sanatatii.

Studiul China a devenit cunoscut ca unul dintre cele mai cuprinzatoare studii de nutritie realizate vreodata. Are implicatii uriase pentru dieta, pierdere in greutate si sanatate pe termen lung. Aceasta implica proteinele animale in diferite moduri in care majoritatea oamenilor nu sunt gata sa le accepte.

Mai jos este un clip din documentarul Forks Over Knives.

O astfel de opera este sa intelegem ca am fost inselati de industria alimentara in diferite domenii.

Produsele care au fost prezentate ca fiind sanatoase, cum ar fi laptele, de exemplu, nu sunt in mod clar sanatoase si sunt responsabile pentru mai multe boli.

Comunicarea in masa si propaganda alimentara, impreuna cu industria farmaceutica, controleaza complet ceea ce credem ca este real atunci cand vine vorba de sanatatea noastra. Ei chiar falsifica stiinta, pentru a contracara pretentiile impuse de stiinta impartiala reala, care se opune cu fermitate celor expuse de aceste industrii.

Nu este usor sa renuntam la ceea ce am fost programati sa credem atat de mult timp, dar concluzia este ca atunci cand vine vorba de hrana si nutritie, gandirea critica si cercetarea independenta sunt cu mult mai valoroase decat bazandu-ne pe asociatiile si manualele medicale pentru informatie.

Nu va fie teama sa va ganditi singuri, sa faceti propriile cercetari si sa va ascultati corpul prin experienta.

Lasă-ne un comentariu!