Obișnuiești să pui mărar în mâncare? Să nu mai faci asta niciodată

Obișnuiești să pui mărar în mâncare? Să nu mai faci asta niciodată! Este cea mai mare greșeală! Toți românii trebuie să citească!

Mararul este cunoscut pentru savoarea pe care o ofera mancarii si proprietatile sale benefice si este des intalnit in bucataria romaneasa.

Semintele si frunzele de marar au valoare medicinala considerabila, datorita uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat în vitamina B si flavonoide.

Mararul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicaţii împotriva sughiţului si a altor simptome alergice.

Totodata, seminţele si frunzele de marar, mestecate, ajuta la tratarea multor afecţiuni gingivale, si sunt recomandate în igiena orala adecvata, deoarece dezinfecteaza si distrug bacteriile de pe gingii, dinţi.

Insa exista si cateva efecte secundare ale mararului despre care putina lume stie:

Mararul este interzis sa fie consumat de catre femeile însarcinate, deoarece mararul mareste secreţia de hormoni specifici, care la rândul lor pornesc procesul de menstruaţie, un simptom asociat, în multe statistici medicale, cu pierderea de sarcina.

Desi este cunoscut faptul ca mararul este recomandat pentru femeile care alapteaza, exista totusi o reticenta cu privire la acest lucru.

Menţionam mai sus ca mararul ajuta la înlaturarea alergiilor si a infecţiilor bacteriene.

Însa, tratarea excesiva a pielii cu ulei sau frunze de marar poate cauza iritarea pielii, mai ales dupa o expunere prelungita la soare.

Lasă-ne un comentariu!