O reteta ideala pentru micul dejun: Pasta de avocado cu usturoi, gata in 5 minute

Cea mai simpla si mai versatila reteta cu avocado este cea de pasta. O poti servi pe post de gustare, cu nachos, in sandvisuri (cu ou posat – o combinatie absolut delicioasa!), pe paine prajita la micul dejun sau pe lipie ori tortilla in wrap-uri pe care le poti lua la birou.

Dureaza doar 5 minute sa o pregatesti.

Ingrediente:

1 avocado bine copt

1 catel de usturoi

½ lime/lamaie

½ lingurita de ulei de masline

Sare

Mod de preparare:

Pregateste ingredientele pentru pasta. Taie avocado pe jumatate si scoate samburele. Apoi, cu ajutorul unei linguri, scoate miezul din coaja. Taie jumatatile de avocado in felii.

Pune feliile de avocado intr-un bol si piseaza-le cu ajutorul unei ustensile pentru piure. In cazul in care nu ai asa ceva la indemana, foloseste o furculita. Stropeste pasta obtinuta cu putina zeama de lamaie/lime pentru a nu se oxida, recomanda foodstory.stirileprotv.ro.

Curata usturoiul si piseaza-l foarte marunt. Incorporeaza-l in pasta impreuna cu uleiul de masline si sarea.

Foloseste pasta pentru a prepara sandvisuri sau serveste-o pe post de gustare, cu nachos.

Pofta buna!

Lasă-ne un comentariu!