O pisică pierdută de refugiați a parcurs mii de kilometri pentru a se întoarce la familia ei!

O familie irakiană afost nevoită să fugă din orașul Mosul spre Europa. Bineînțeles, mama cu cei cinci copii ai săi nu a putut să nu ia un alt membru al familiei lor – pe pisica Kunkush.

În luna noiembrie a anului 2015, după o cale lungă și grea, familia a ajuns pe insula Lesbos, dar acolo Kunkush s-a speriat și s-a rătăcit, iar refugiații au plecat fără ea în Norvegia.

Între timp, Kunkush nu a dus-o deloc ușor. Pisicile locale nu l-au acceptat pestrăzile lor și făceau totul pentru a-l împiedica să mănânce măcar ceva.

Din fericire, aceasta le-a atras atenția voluntarilor: pisica domestică modestă sedeosebea de bătăușii greci atât prin aparență, cât și comportament.

Voluntarii și-au dat seama că „aristocratul” aajuns cel mai probabil cu una din bărcile refugiaților și au decis să aibă grijă de el. Ei au postat pe Internet un anunț în două limbi despre pisica găsită – în engleză și arabă, a fost creat un grup special pe rețelele sociale și a fost inițiată șio strângere de fonduri pentru ca pisica să se întoarcă la proprietari.

În Grecia, Kunkush a primit numele onorabil de Diaz (Zeus) și adevenit cetățean cu acte în regulă al Uniunii Europene, primind chiar și un pașaport veterinar european.

Și după aproximativ o lună și jumătate, familia irakiană a reușit în sfârșit să ia legătura cu organizația pentru protecția animalelor. Primul apel video a fost destul de emoționant, femeia șicopiii plângeau de fericire, iar Kunkush, auzindu-le vocile, încerca să-i găsească în spatele monitorului.

Povestea lui Kunkush a fost preluată demai multe publicații europene și a adunat peste 42.000 de vizualizări pe site-ul The Guardian în doar două zile.