Nou anunt despre alocatiile copiilor. Majorarea ar putea fi amanata UPDATE

Ministrul Muncii a facut precizari importante, la Romania TV, legate de momentul intrarii in vigoare a majorarii alocatiilor.

Totul tine de Klaus Iohannis si de promulgarea de catre acesta a legii bugetului pe 2019.

Potrivit ordonantei adoptate de Guvern, alocatiile se vor majora incepand cu data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a bugetului de stat.

Ordonanta de urgenta privind majorarea alocatiilor copiilor a fost adoptata marti de Guvern insa pentru a putea plati sumele este nevoie ca presedintele Romaniei sa promulge Legea bugetului de stat, afirma ministrul Muncii, Marius Budai.

“Ca urmare a deciziei Parlamentului Romaniei de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale cu suma de 2,13 miliarde lei, in vederea majorarii alocatiilor de stat prin Legea bugetului pe 2019, Ministerul Muncii a intocmit proiectul de Ordonanta de Urgenta care a fost aprobat ieri (marti) in Guvern. Prin acest proiect am modificat Legea 61/1993 si legea 448/2006. Ordonanta a fost adoptata dar, pentru a putea face plata alocatiilor, avem nevoie ca domnul presedinte sa promulge legea bugetului de stat. Totusi, pentru a nu ajunge sa fim pusi in imposibilitatea de a aplica aceasta Ordonanta si pentru a nu incalca Legea finantelor publice, am modificat Ordonanta pe articolul II si am spus ca va intra in vigoare incepand cu drepturile aferente datei de 1 a lunii urmatoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat. Este asadar decizia domnului presedinte daca promulga sau nu bugetul”, a spus Budai.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Madalina Dobrovolschi, a anuntat miercuri ca seful statului urmeaza sa ia o decizie cu privire la legile bugetului de stat si asigurarilor sociale pe care o va anunta public in zilele urmatoare, adaugand insa ca proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltarii si progresului Romaniei, ci “bunastarii PSD”.

Citeste continuarea

Lasă-ne un comentariu!