Lacrimile vitei de vie, un leac natural pentru zeci de boli! Cum trebuie consumate ca sa aiba efect

Lichidul ce se scurge primavara din tulpinile vitei de vie dupa taiere este leac natural. Seva vitei de vie contine substante antioxidante si antiinflamatoare puternice, care te pot ajuta sa scapi de ulcioare in zona pleoapelor, sa-ti fortifici imunitatea, sa lupti cu pietrele la rinichi, sa stimulezi functia fierii, sa combati acneea.

Lacrimile vitei de vie contribuie la intarirea sistemului imunitar, deoarece contin viniferin, un antioxidant a carei actiune este de 60 de ori mai puternica decat puterea antioxidanta a vitaminei C.

Lacrimile vitei de vie sunt un medicament natural cu proprietati antihemoragice, antinflamatoare si nontoxice. Efectul antiseptic al lichidului creste rezistenta pielii contra infectiilor.

Cum se recolteaza acest leac natural

Lacrimile vitei de vie se obtin prin taierea cu foarfeca de vie a coardelor in diagonal, pentru a obtine o suprafata mai mare de scurgere, dupa care se fixeaza o sticluta curata la capatul taiat. Seva se colecteaza primavara, din momentul in care via incepe sa inverzeasca.

leac natural

Lichidul obtinut se pastreaza in sticle curate, inchise la culoare si astupate ermetic, in frigider, pentru a preveni alterarea. Seva trebuie folosita in timp de doua saptamani.

Pentru intarirea sistemului imunitar

Se consuma seva in cantitati mici, de maximum 50 ml pe zi. Se administreaza 1-2 lingurite din ora in ora, pe stomacul gol, in prima jumatate a zilei.

Afectiuni oculare

Seva vitei de vie ajuta la combaterea blefaritei, conjunctivitei, ulciorului la pleoape, datorita proprietatilor sale uimitoare antiinflamatoare si antiseptice.

Cu seva de vita de vie proaspat recoltata se ung pleoapele sau se aplica comprese pe ochii inchisi, care se lasa sa actioneze timp de 15 minute.

O alta modalitate de tratare a inflamatiei pleoapelor este sa speli in fiecare dimineata ochii si fata cu acest lichid, timp de 2 saptamani.

Pietre la rinichi

Se iau 8-10 lingurite de seva, dimineata, pe stomacul gol. Pentru a stimula diureza, remediul se ia cu o cantitate mica de apa de izvor. Se face o cura de o saptamana.

Colecistita, dischinezie biliara, pietre la fiere
Se iau 3-4 lingurite de seva de vita de vie, cu o jumatate de ora inainte de masa, dupa care se ia pozitia culcata pe partea dreapta, timp de 10 minute, 5 zile la rand.

Eruptii acneice

Datorita proprietatilor antiinflamatoare si astringente, seva vitei de vie ajuta la tratarea acneei. Spala pielea fetei cu seva si lasa lichidul sa se usuce pe ea, timp de doua saptamani.

Sursa

Lasă-ne un comentariu!