Ingredientul ARDE caloriile dupa o masa copioasa. Foloseste-l in preparatele tale

Visul multora dintre noi este sa putem manca orice si sa nu ne ingrasam. Daca s-ar gasi o solutie care sa ne ajute sa slabim in timp ce ne bucuram de preparatul preferat, atunci viata ar fi mai usoara…

O echipa mixta de cercetatori americani si chinezi de la Universitatea de Stat din Arizona ne da sperante anuntand ca a descoperit ingredientul care arde caloriile.

Studiul a fost condus de oameni de stiinta chinezi care au facut o legatura intre capsaicina, un alcaloid care se gaseste in ardeiul iute si topirea grasimilor din corp, anunta agentia de presa chineza Xinhua, citata de Agerpres.

Mancarea condimentata cu ardei iute nu reduce pofta de mancare, dar ajuta la accelerarea metabolismului.Aceasta este una dintre principalele probleme care duc la acumularea de kilograme.

Unor participanti la cercetare li s-a administrat zilnic o doza de 2 miligrame de capsaicina si li s-au masurat pulsul si viteza de functionare a metabolismului. Altii au primit o pastila cu efect placebo. Rezultatul a fost ca primii au ars in fiecare zi 130 de calorii, iar ceilalti doar 8.

De ajutor pentru intreg organismul

Vestea este cat se poate de buna, numai ca este indicat sa se tina cont de intreaga dieta, capsaicina singura neputand face mare lucru daca dieta este una foarte bogata in zaharuri, grasimi si alimente procesate.

Alte studii realizate pana acum au aratat ca extractul de capsaicina este util in tratarea  durerilor articulare sau musculare, stimuleaza activitatea cortexului suprarenal, scade presiunea arteriala.

Ardeii iuti sunt sursa cea mai buna de capsaicina. Cei mai iuti sunt cei din soiul Carolina Reaper si Moruga Scorpion. In functie de rezistenta pe care o aveti puteti incerca sa ii consumati ca atare sau in diverse preparate gatite.

Diverse soiuri de ardei iute se folosesc si pentru deserturi, asa incat aveti posibilitatea de a consuma capsaicina mancand chiar si ciocolata.

Lasă-ne un comentariu!