Epidemie de gripa in Romania. Imagini cu „igiena” din scoli

Epidemie de gripa – Igiena este aproape la fel de importanta ca si vaccinul in prevenirea imbolnavirii, spun medicii. In foarte multe scoli si gradinite din Romania, elevii nu pot respecta recomandarile nici daca ar vrea.

Grupurile sanitare sunt mizerabile si hartia igienica lipseste cu desavarsire. La o saptamana dupa ce a declarat ca elevii trebuie sa aiba la ei servetele umede, ca sa se stearga pe maini, ministrul educatiei sustine ca a dat ordin ca in scoli sa se cumpere sapun.

„Inspectoratul Scolar General de la Bucuresti, cu asta a inceput, ca in toate scolile sa avem apa si sapun, cred ca e responsabilitatea directorilor de scoala”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei.

Insa lucrurile nu stau chiar asa nici macar in scolile din Bucuresti. La un liceu cu pretentii nu am gasit nici urma de sapun in apropierea celor patru chiuvete din baie.

Iar intr-un liceu care avea sapun, elevii erau nevoiti sa stea la rand ca sa se spele pe maini: doua dintre lavoare erau defecte.

Am vazut si dezinfectant, foarte util de vreme ce mizeria din grupul sanitar era cumplita.

Hartia igienica este si ea scumpa la vedere in scoli. Mai mult, nici suporturi pentru ea nu exista, semn ca administratorii nu si-au mai batut capul demult cu asemenea achizitii.

In timpul acesta, medicii vorbesc despre igiena stricta ca sa ne ferim de gripa.

Epidemie de gripa in Romania – „Nu uitati ca trebuie sa ne spalam in nas”

Adrian Streinu Cercel – manager Institutul Matei Bals: „Nu uitati ca trebuie sa ne spalam in nas. Cand ne spalam pe fata, spalam si interiorul nasului, pentru ca il decontaminam”.

La scolile si gradinitele din provincie, situatia este si mai grava decat la Bucuresti. Intr-o comuna din Gorj, mersul la toaleta este o adevarata aventura pentru copii, iar respectarea igienei este o mare provocare. Baia este la 30 de metri de iesirea din gradinita. O cladire fara apa curenta, hartie igienica si sapun. Cosurile de gunoi, geamurile… lipsesc si ele.

  • Cam cate grade credeti ca sunt aici?
  • Nu ma luati cu gradele, ca gradele sunt aproape la temperatura de afara, spune primarul Ion Baluta, primarul din Targu Logresti. Deci, e normal, atata timp cat vedeti cum este…

  • Dar n-ati putea sa puneti, totusi, niste geamuri? ….

  • Pai…apa tot n-o putem rezolva!

Citeste si: Rugati-va pentru el:Dupa 7 ani, Mihai Nesu a renuntat la scaunul cu rotile

Asa ca o chiuveta este improvizata …in clasa. De fapt un lighean in care educatoarea le toarna apa copiilor dintr-o cana.

„Aici ne spalam. Avem sapun si galeata si apa”, explica educatoarea Otilia Mirut.

Informatiile oficiale spun ca aproape 6.000 de elevi si prescolari sunt bolnavi de gripa ori sufera din cauza infectiilor respiratorii.

Vezi VIDEO pe digi24.ro

Lasă-ne un comentariu!