Elena a simțit că e ceva în neregulă cu ea. Avea dureri mari, dar se gândea că este doar o problemă hormonală. O vizită la doctor a distrus-o. Așa arăta înainte, ți se rupe sufletul dacă vezi imagini cu ea de acum. Are un băiețel de 14 ani. Atenție!!

Avea cancer de gradul II şi trebuia să se opereze de urgenţă. Cu sufletul strâns din cauza faptului că se despărţea pentru o vreme de puiul ei de 5 anişori, femeia a plecat la Cluj-Napoca. A făcut şase şedinţe de chimioterapie şi, cu doar o zi înainte de ziua ei de naştere, a fost operată. Înainte de Crăciun a ajuns acasă, iar reîntâlnirea cu fiul ei a fost cel mai frumos dar pe care îl putea primi de la Moş Crăciun.

Au urmat controalele regulate. De fiecare dată, femeia pleca fericită din cabinetul medicului, care o asigura că totul decurge foarte bine şi că boala este doar o amintire urâtă. După aproximativ trei ani, a mai urmat o cumpănă.

Deşi aveau un băieţel pe care îl iubeau amândoi nespus, Elena şi soţul ei au decis să pună capăt mariajului lor şi să-şi continue drumurile separat. “A fost greu, recunosc! Dar pentru că altă soluţie nu exista, am decis să facem pasul acesta… iar viaţa a mers înainte. Fiul meu îmi dă putere să merg mai departe”, spune femeia.

Are metastaze la plămâni

Au urmat câţiva ani în care viaţa Elenei a fost mult mai liniştită. Se ocupa de educaţia băiatului şi îşi vedea liniştită de munca ei. Însă la sfârşitul anului trecut, cu puţin înaintea Crăciunului, a primit a vestea îngrozitoare. După ce trei zile la rând nu a reuşit să se ridice din pat, a decis să chemea salvarea.

A fost transportată la spital şi după ce i-au fost făcute o mulţime de investigaţii a aflat că are stenoză esofagiană (îngustarea esofagului). Dar asta nu a fost tot. La începutul acestui an, Elena a aflat că şi cancerul a recidivat, însă de această dată la plămâni.

“Din cauza stenozei sunt nevoită să mănânc totul pasat, dar asta e cea mai mică problemă pe care o am. Tumorile de la plămâni mă îngrijorează foarte tare. Am dureri foarte mari, pentru care fac tratament cu morfină. Am decis să mă operez, însă la noi nu se bagă nimeni la tumorile canceroase de la plămâni.

Am găsit un medic român care operează în Ungaria şi care mi-a garantat că poate face intervenţia. Dar pentru asta am nevoie de o sumă pe care nu mi-o permit. Ce pot să zic?!… Speranţa e tot ce mi-a mai rămas!», adaugă femeia, care speră ca oamenii cu suflet mare să o ajute să strângă suma de care are nevoie.

Operaţia pentru ambii plămâni costă 14.000 de euro (7.000 pentru fiecare), iar noi o putem ajuta pe Elena să-şi vadă băiatul crescând.

Cine doreşte să o ajute poate dona orice sumă în conturile Fundaţiei Ringier pe numele Pogonaru Elena Simona.

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO, deschise la Raiffeisen Bank.

Lasă-ne un comentariu!