E oficial! Țigările preferate de sute de mii de români dispar de pe piață, în curând

Acum e oficial! În ultimii ani s-a tot zvonit dispariția unui tip de țigări de pe piața românească și iată că nu au fost vorbe-n vânt. Din luna mai a acestui an, românii care le preferă vor fi obligați să ia în calcul alte alternative.

Uniunea Europeana interzice ţigările cu mentol sau pe cele cu capsule, în toate statele membre. Noua lege intră în vigoare începând cu data de 20 mai 2020. Astfel, din această dată, fumătorii care preferă țigările mentolate vor fi nevoiți să aleagă alte alternative sau să renunţe la fumat.

Interdicția nu se aplică în cazul ţigărilor electronice, dar include interzicerea tutunului rulat cu diferite arome si ţigările cu capsulă cu mentol.

Alternativele la această decizie a Uniunii Europene sunt tutunul încălzit, tutunul mestact ori ţigările electronice. Privind aromele din ţigările electronice, UE dă libertatea fiecărui stat de a le reglementa.

Începând cu 20 mai 2020, țigările mentolate vor dispărea complet de pe piața din România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă și în legislația din România.

Date fiind aceste circumstanțe, marii producători și comercianții au obligația de a se asigura că de pe 20 mai 2020, când legea intră în vigoare, niciun pachet de țigări mentolate nu se va mai găsi pe piață.

„Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma”, a declarat dr. Magdalena Ciobanu, expert al MS la Comisia Europeană, conform stirileprotv.ro.