Doi români din Spania, soț și soție, au câștigat 1,5 milioane de euro la LOTO, însă au primit doar 52.000 de euro. Cum a fost posibil

Peste doi români, soț și soție, a dat norocul, sâmbătă, 23 noiembrie, după ce la loteria națională din Spania a ieșit câștigător numărul ales de ei.

Marian și Anton Isac, români care gestionează un restaurant în localitatea Abadino, din provincia Bizkaia din Țara Bascilor, sunt abonați de șapte ani la un număr de la loterie: 56718. Săptămâna trecută, sâmbătă, 23 noiembrie, acesta a ieșit câștigător la loteria spaniolă, având valoarea nominală de 1,5 milioane de euro.

Din păcate pentru ei, cei doi români norocoși s-au ales cu mult mai puțin, mai precis cu doar 52.000 de euro. Motivul? Conform sistemului de joc, se pun în vânzare „zecimi” (decimos), fracții ale unui bilet, iar în cazul în care numărul iese câștigător, premiul se împarte la toți cei care au cumpărat tichete.

De fiecare dată, în cei șapte ani de când au ”adoptat” acest număr, soții Isac iau 25 de ”zecimi” din numărul lor și păstrează pentru ei un bilet.
Restul de 24 de bilete le sunt distribuite clienților din restaurantul lor. De această dată, însă, au reușitsă dea doar 14 tichete, așa că 10 dintre ”zecimi”, rămase nevândute, s-au reîntors la loterie. Astfel, fiecare ”zecime” a numărului câștigător i-a revenit 60.000 de euro din care s-au scăzut 8.000 de euro, care vor ajunge la Trezorerie.

Rezultă o sumă de 52.000 de euro, bani care soții îi vor investi imediat.

”Acești bani ne vor ajuta să plătim ipoteca pe apartamentul pe care l-am achiziționat acum trei ani și să cumpărăm o mașină pentru fiul nostru. Vom munci în continuare, aici muncim mult, chiar șaisprezece ore pe zi”, a declarat Mariana, citată de ziarulromanesc.es.
Mariana a mai povestit și că, înaintea tragerii de la loterie, citise horoscopul, iar pentru soțul ei, Anton, din zodia Fecioară, se prezicea că va câștia la loterie.
De asemenea, cei doi soți au anunțat că vor scoate la vânzare ”zecimi” din același număr pentru 22 decembrie, când va avea loc tragerea de Crăciun. sursa:libertatea.ro