De-a dreptul îngrozitor! Ce a pățit o româncă de 44 de ani, într-un autobuz din Italia

Un atac violent violent cu caracter rasist asupra unei românce de 44 de ani a avut loc într-un autobuz din Savona, provincia Liguria, a relatat publicația Il Secolo XIX din Savona.

Totul s-a petrecut în luna mai a acestui an dar atacul a fost făcut public abia ieri deoarece fost nevoie de o anchetă a carabinierilor care au încercat să afle motivul exact pentru care a fost atacată românca.

Florentina Grigore, românca de 44 de ani a fost asaltată de un italian de 70 de ani care a lovit-o cu palmele și picioarele și a înjurat-o deoarece este străină. „Am fost atacată pe autobuzul cu numărul 40 și bătută pentru că sunt străină.” – a declarat femeia citată de presa italiană.

Românca, care este de 15 ani rezidentă în Italia, la Andora (provincia Savona) a povestit că s-a urcat în autobuzul cu numărul 40 în jurul orelor 5.30 dimineața și nu și-a compostat bilet deoarece avea abonament pe care îl folosea să se ducă zilnic la muncă, la un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă.

Imediat după ce s-a așezat bătrânul de 70 de ani a venit către ea și a început să o acuze că circulă fără bilet, că așa fac toți străinii și că ar trebui să plece înapoi în țara ei.

Mai mult, bătrânul a strigat că va urina pe ea dacă nu coboară din autobuz și a început să o lovească pe româncă care a izbucnit în plâns.

Șoferul autobuzului a sesizat scena și a oprit autobuzul dar nu a reușit să-l potolească pe bătrânul violent care a continuat să o lovească pe româncă.

Până la urmă Florentina a ajuns la spital unde a primit 10 zile de îngrijiri medicale și carabinierii au deschis o anchetă în care bătrânul este cercetat pentru leziuni corporale.

Florentina a declarat pentru jurnaliștii italieni că în cei 15 ani de când locuiește în Italia nu se simțise nicioadată marginalizată sau în pericol dar după acel incident a început să-i fie teamă.

Îl sună mereu pe soțul său să o aștepte în stația autobuzului 40 cu care se duce și vine de la muncă și încearcă să-și alunge teama.

Lasă-ne un comentariu!