Daca pe roata masinii tale gasesti o sticla de plastic, atunci ai mare grija. Esti in pericol

Credeati ca infractorii folosesc tehnologii avansate pentru a comite jafuri? Atunci v-ati inselat.

Pentru a sparge o masina, hotul nu are nevoie decat de un recipient de plastic! Sunteti surprins?

Potrivit spuselor organelor de politie, hotul pur si simplu pune un recipient de plastic in interiorul arcului rotii.

Atunci cand soferul porneste masina, aude un zgomot foarte straniu – e zgomotul provocat de zdrobirea recipientul de catre roata pusa in miscare. Soferul nedumerit opreste, iese din masina pentru a gasi sursa si cauza zgomotului.

Anume acum hotul profita de moment, se urca la volanul masinii si porneste in viteza.

Organele de politie recomanda insistent: ”Inainte de a urca la volanul automobilului personal, verificati daca de-asupra rotilor masinii nu exista nici un corp strain”.

De asemenea, politia indeamna internautii sa raspandeasca aceasta informatie pentru a preveni astfel jafurile de masini.

Organele de politie tin sa mentioneze ca in perioada sarbatorilor de iarna e cazul sa fiti mult mai vigilenti.

Totusi, aceasta nu este singura metoda pe care o folosesc spargatorii de masini, pentru a-l scoate pe sofer din masina deschisa.

Pentru a provoca sunete si zgomote ciudate acestia pot agata cutii de conserve la bara de protectie a masinii, insa acesta este deja un truc binecunoscut.

Hotii mai pot incleia pe geamul din spate al masinii o hartie care sa reduca vizibilitatea.

Totodata, daca vreodata vreun sofer de masina ce trece pe-alaturi va va spune ca ceva nu e in regula cu masina dumneavoastra, fiti foarte precauti.

Exista o foarte mare probabilitate ca acesta sa nu fie un sofer binevoitor, ci un complice la jaf sau chiar el insasi sa fie hotul.

Pentru a evita asemenea situatii neplacute, parcati mereu doar in locuri sigure si relativ aglomerate, iar in momentul in care iesiti din masina, opriti motorul si luati cheile cu dumneavoastra.

Lasă-ne un comentariu!