Consumul zilnic de nuci poate preveni ACEASTA boala

Cancerul la san este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei, iar factorii de risc sunt numerosi, printre acestia aflandu-se varsta inaintata (riscul este mai ridicat dupa 50 de ani) si istoricul familial.

Insa probabilitatea de a face cancer mamar poate fi redusa prin adoptarea mai multor masuri. Intai, sunt foarte importante mentinerea unei greutati corporale normale si efectuarea de exercitii fizice in mod regulat, iar apoi este esentiala grija pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Potrivit Cheryl L. Rock, profesor de medicina preventiva si de familie in cadrul Universitatii din California, o femeie isi poate reduce riscul de cancer cu circa doua treimi daca are o alimentatie buna si isi tine greutatea sub control, relateaza Huffington Post.

„Chiar si o femeie care poarta genele BRCA 1 si BRCA 2 – doua mutatii genetice ce reprezinta factori de risc – isi poate reduce acest risc”, a adaugat aceasta.

Iar unele alimente sunt foarte indicate in aceasta privinta.

Datorita continutului de acizi grasi Omega 3, a unor antioxidanti, polifenoli si fitosteroli, o alimentatie bogata in nuci previne aparitia cancerului la san.

Totodata, nucile contin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, peste 20 de aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine.

De ce este recomandat sa consumi nuci

Nucile sunt bogate in fitosteroli si sunt recunoscute pentru reducerea riscului de aparitie a tumorilor canceroase.

Consumul de nuci este asociat de cercetatorii americani in problemele cancerigene cu o impiedicare a dezvoltarii nodulilor cancerosi la nivelul sanilor.

Nucile trebuie consumate alaturi de fructe si legume bogate in vitamine pentru a reduce riscul aparitiei cancerului la san, ceea ce indica inca o data relevanta nucilor in dieta zilnica.

Nucile contin acizi grasi buni, adica nesaturati, iar acestia sunt benefici pentru persoanele care se confrunta cu boli de inima, scrie si healthyandnaturalworld.com.

Nucile, datorita compusilor bioactivi pe care ii contin, previn aparitia bolilor cardiovasculare si intampina problemele intepaturilor la nivelul inimii.

Stilul de viata nesanatos isi primeste factura la varstele inaintate, cele mai multe cazuri de cancer la san aparand la femeile care au depasit varsta de 50 de ani. Un consum regulat de nuci si o dieta echilibrata tin la departare tumorile canceroase.

Lasă-ne un comentariu!