Chiftelute cu orez si legume. Nu-mi mai plac cele cu carne de cand am aflat aceasta reteta

Avem nevoie de: 300g orez fiert, 250g amestec de legume mexicane congelate (sau legume proaspete din gradina), 1 ou, sare si piper dupa gustul dumeavoastra si cateva frunze de patrunjel proaspat, ulei pentru prajirea chiftelutelor.

Se prepara astfel:

Punem orezul la fiert pana s-a inmuiat bine, bine, iar mai apoi se strecoara de apa. Luam o tigaie in care adugam 2 lingurite de unt si punem amestecul de legume sa se caleasca timp de cateva minute, apoi adaugam orezul fiert.

Condimentam cu sare si piper, dupa care vine si patrunjelul proaspat tocat alaturi de oul batut. Amestecam bine toate ingredientele si formam gustoasele chiftelute pe care le punem la prajit in ulei incins pana se rumenesc. Dupa ce s-au facut, le scoatem pe un servetel umed pentru a le scurge de ulei si se pot servi drept garnitura sau ca fel principal!

Chiftelute de dovlecei cu branza. Un preparat pe care l-as manca la orice ora din zi si din noapte.

Chiftelute de dovlecei cu branza, sunt atat de delicioase, incat nimeni nu le poate rezista

Fotografiile apartin doamnei Isabela Condrea din Dorohoi

Ingrediente :

200 gr branza telemea, 200 gr faina, 3 dovlecei, 3 catei de usturoi, 2 oua, o legatura patrunjel, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se razuiesc cu tot cu coaja, se sareaza , apoi se lasa sa stea intr-un bol cat sa-si lase lichid . Dupa ce si-au lasat lichid , dovleceii se scurg bine . Cu cat dovleceii sunt mai bine scursi , cu atat veti folosi mai putina faina .

Se razuieste branza telemea si usturoiul, apoi se amesteca cu dovlecelul, ouale , patrunjelul, sare si pier dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga treptat faina . Se formeaza chiftelulele si se prajesc circa 3-4 minute pe fiecare parte in baie de ulei, pana se rumenesc frumos.

Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime, si pot fi servite ca fel principal sau garnitura.

Lasă-ne un comentariu!