Cercetătorii spun că trebuie să consumăm un ou pe zi. Ne scapă de un pericol mortal

Consumul unui singur ou, pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la un sfert comparativ cu cei care le consumă rar, potrivit unui studiu recent, citat de Daily Mail.

Aceiași oameni, de știință susțin că cei care consumă, aproximativ cinci ouă pe săptămână au cu până la 12% mai puţine şanse să sufere de boli de inimă.

Cercetătorii de la Peking University Health Science Centre, şi Oxford University, au examinat conexiunea dintre consumul de ouă, accidente vasculare cerebrale şi boli cardiovasculare.

Aceştia au examinat obiceiurile dietetice, a peste 400.000 de persoane sănătoase din China, cu vârste curpinse între 30 şi 79 de ani.

La începutul studiului, 13,1% dintre participanţi au afirmat, că mănâncă un ou în fiecare zi, în timp ce 9,1% au declarat că mănâncă rar sau deloc.

Nouă ani mai târziu, cercetătorii au descoperit că au existat 83.977, de cazuri de boli cardiovasculare şi 9.985 decese, cât şi 5.103 de evenimente coronariene majore, cum ar fi atacurile de cord.

Cei care au consumat câte un ou, în fiecare zi au avut riscuri mai mici de boli cardiovasculare.

Mai mult, au existat cu 26% mai puţine şanse de accident vascular cerebral, 28% riscuri mai mici de moarte, din cauza accidentelor vasculare cerebrale, cât şi cu 18% mai puţine şanse de moarte din cauza bolilor cardiovasculare, în cazul persoanelor care consumau un ou pe zi.

În timp ce studiul, a fost pur observaţional, acesta a sugerat că ouăle, sunt o parte reprezentativă pentru o dietă echilibrată.

„Studiul a descoperit că, există o asociere între un nivel moderat al consumului de ouă, şi o rată mai mică de eveniment cardiac”, a spus profesorul de la Universitatea din Peaking, Liming Li.

Ouăle sunt bogate în proteine, vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali, precum şi în grăsimi saturate.

Lasă-ne un comentariu!