Calendar ortodox februarie 2019. Traditii si superstitii. Cum atragi norocul in Faurar

Calendar ortodox februarie 2019. Luna lui Faurar abunda in sarbatori, traditii si superstitii populare, pe langa sarbatorile religioase. Iata cum atragi norocul si ce credinte sa respecti.

Calendar ortodox februarie 2019. Denumirea populara a lunii Februarie mai este si Faur, Faurar, Fluierar sau Luna Lupilor. Motivul pentru care se cheama asa ii are in prim plan pe cei care pregateau fierul plugului pentru arat, cand gospodarii satelor incep pregatirile pentru muncile campului, lucrul in livezi, gunoitul campului, altoitul pomilor, rasaditul semintelor si altele.

Calendar ortodox februarie 2019. Superstitii in februarie

Daca va canta bufnita, e semn de primavara timpurie, iar daca Faur este urat, luna Mai va fi frumoasa.

Daca nu e vifor in Februarie, viforul vine la Pasti; se spune ca zapada de Faurar intareste semanaturile.

Calendar ortodox 2019. Alte sarbatori si superstitii

10-11 Februarie: Haralambie de ciuma si Vracii

In unele sate, femeile dezbracate dau ocol casei in aceasta zi de trei ori; exista superstitia ca astfel nu se apropie diavolul de casa lor.

Citeste si: Rugati-va pentru el:Dupa 7 ani, Mihai Nesu a renuntat la scaunul cu rotile

Pe 11 ale lunii, este sfantul Vlasie sau Vracii ori Vlasii. Superstitia spune ca cine se roaga de Sf.Vlasie, acela nu ramane niciodata fara o para in punga. Cei care nu tin ziua se pot imbolnavi de surzenie si orbire; cel ce lucreaza orbeste sau face vlasi (viermisori) in urechi. In aceasta zi se spune ca se dezleaga glasul pasarilor cerului.

24 Februarie – Dragobetele, 29 Februarie – Sfantul Casian

Ziua de Dragobete este numita Sant’Ion de primavara, Ioan Dragobete sau Dragostitele.

Ziua Sfantului Casian este celebrata o data la patru ani. Superstitia spune ca in aceasta zi sa dai ajutorul si daca ti se cere si daca nu;

De asemenea, trebuie sa fii saritor si sa faci fapte bune, altfel Dumnezeu te pedepseste, cum a facut cu Sfantul, lasandu-i ziua in calendar doar o data la patru ani.

Lasă-ne un comentariu!