Clinica în care a fost internat Petrică Mîţu Stoian a fost închisă provizoriu

Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, unde s-a internat pentru un tratament postCovid interpretul de muzică

populară Petrică Mîţu Stoian, care a murit în urmă cu o săptămână, a fost închisă temporar, iar pacienţii au fost trimişi acasă.

Potrivit reprezentanţilor Clinicii Nera, aceasta nu mai funcţionează, iar toţi pacienţii care au fost internaţi aici au fost trimişi acasă, conform News.ro.

Motivul este acela că se aşteaptă concluziile anchetei procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa care fac cercetări într-un dosar penal deschis în urma decesului artistului Petrică Mîţu Stoian.

Cel mai probabil, clinica rămâne închisă până în 26 noiembrie, însă acest termen ar putea fi prelungit.

De asemenea, inspectorii DSP au verificat condiţiile igienico-sanitare din Clinica Nera, precum şi respectarea procedurilor înainte de efectuarea de terapii în camera hiperbară.

Atât camera hiperbară, cât şi clinica în ansambu au autorizaţie de funcţionare de la DSP, însă nu există o autorizaţie de funcţionare ca unitate medicală cu paturi, ci doar cabinet medical.

În urmă cu o săptămână, interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a decedat, după ce fusese internat la

Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru a urma o terapie la camera hiperbară, ca

urmare a infecţiei COVID-19. Din cauză că starea sa s-a înrăutăţit, artistul a fost transferat la UPU a Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi internat la Secţia ATI, unde a decedat.

În urma decesului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a deschis un dosar de cercetare penală. scrie stirileprotv

Sursa:ombun.net