Mesajul de pe Lună al lui Nicolae Ceaușescu. Ce a scris în el fostul dictator comunist

Pe Lună se află un mesaj al fostului președinte al României comuniste, Nicolae Ceaușescu. Mesajul a fost scris în anul 1969 și dus mai departe de către de americanii astronauți Neil Armstrong şi Edwin Aldrin.

Mesajul de pe Lună al lui Nicolae Ceaușescu. Ce a scris în el fostul dictator comunist
În anul 1969, Nicolae Ceaușescu făcea parte din cei 73 de lideri de stat care au transmis

mesaje de pace și care au fost duse pe Lună de astronauții Neil Armstrong şi Edwin Aldrin, primii care au pășit aici, în anul respectiv, potrivit Gândul.

Nicolae Ceaușescu a scris trei rânduri pe un disc de silicon, de dimensiunea unei monede de 50 de cenți. Discului i-a fost atașat un steag al României Socialiste cu

stema țării în mijloc. „Fie ca primul contact al omului cu Luna să ducă la împlinirea aspirațiilor de progres și pace ale tuturor celor de pe Pământ”.

Neil Armstrong și Edwin Aldrin au petrecut pe satelitul natural al Pământului 21 de ore şi 36 de minute, iar printre mesajul lui Nicolae Ceaușescu au mai lăsat: un steag american,

o insignă a misiunii Apollo 1 şi o placă pe care erau două desene ale Pământului care reprezentând emisfera vestică şi cea estică. De asemenea, au lăsat și semnăturile lor cu o placă pe care scrie:

„Oameni de pe planeta Pământ au pus pentru prima dată piciorul pe Lună în iulie 1969. Venim cu gânduri de pace, în numele întregii specii umane“.

Totodată, cei doi celebri americani au dus pe lună un disc de silicon care cuprindea mesajele a 73 de state, printre care și cel al României conduse de Nicolae Ceaușecu, care pe atunci se numea Republica Socialistă România. Lideri care au mai lăsat mesaje pe Lună sunt J.F. Kennedy şi

Regina Elisabeta, care au lăsat și ei la rândul lor mesaje lăudative. Neil Armstrong este cunoscut în istoei ca fiind primul om care a pășit pe Lună.