Cea mai buna metoda sa iti amintesti mereu ceva. Demonstrat stiintific

De foarte multe ori se intampla sa uitam anumite lucruri pe parcursul unei zile. fie ca e vorba de obiecte sau fapte, datorita zilelor incarcate mereu se intampla sa uitam cate ceva.

Iti spunem cum sa faci sa iti aduci aminte lucuri in timpul zilei, chiar daca e vorba de ceva de pe lista de cumparaturi, chiar daca e vorba de o fapta anume sau de platit ceva facturi.

Un studiu publicat recent in jurnalul Consciousness and Cognition dezvaluie ca mintea umana functioneaza excelent. Cercetatorii au demonstrat ca orice persoana isi poate aduce aminte ziua de nastere, sau unde a pus un obiect sau ca trebuie sa cumpere ceva, daca DESENEAZA!

Da, ai citit bine! Trucul la indemana oricui este unul simplu: Ai nevoie doar de o foaie si un creion si trebuie sa desenezi ceva ce vrei sa tii mai bine minte.

Nu trebuie sa ai mare talent la pictura sau desen, e suficient sa schitezi ceea ce vrei sa iti amintesti mai tarziu, si cu siguranta o vei face!

„Sa desenezi e o sarcina destul de simpla si extrem de utila in viata de zi cu zi. Desenatul ajuta la a ne aminti anunmite lucruri”, spune specialistul Melissa Meade pentru Huffington Post.

„De exemplu, daca desenezi legumele pe care trebuie sa le cumperi din piata sau planurile tale de peste zi te vor ajuta sa inmagazinezi mai bine in creier aceste informatii, mult mai bine decat daca ai face o lista”, explica specialistul.

48 de adulti au participat la studiul lui Neade, iar persoanele care au confirmat rezultatele studiului au varstele cuprinse intre 18 si 80 de ani.

Asta confirma inca o data ca memoria vizuala este cea mai puternica memorie pe care o avem si ca atunci cand vrem sa facem ceva doar vizualizam acea actiune pentru a ne aminti.

Distribuie si prietenilor tai acest truc, ajuta-i sa isi aminteasca totul mai repede si mai usor!